Witloofbootje
Terug naar het overzichtBericht gepubliceerd op 24 december 2023 - 10:42
Gepubliceerd in: Tussendoor
GET READY
- 2 stronken witloof
- 100 g garnalen of rivierkreeftjes
- 1 el mayonaise
- 2 el volle Griekse yoghurt
- tuinkruiden zoals bieslook, peterselie
- jonge preischeuten, granaatappelpitjes en dille voor extra feestelijke touch
EASY PEASY
- Maak garnaalsla : meng garnalen met 1 eetlepel mayo+ volle yoghurt + tuinkruiden
- eventueel nog wat limoen, citroen en/of peper
- ik gebruik vaak citroenpeper of knoflookpeper van– Pit&Pit (pit-pit.com)
- Vul de witloofblaadjes met garnaalsla.
- Werk af met granaatappelpitjes, jonge preischeuten en dille.
- extra smaakmakers : kappertjes
- laat kappertjes uitlekken op keukenpapier, leg 2 à 3 kappertjes in 1 bootje.
- zijn het grote kappertjes - snij ze dan in 2
- Ik start meestal met het maken van een dressing: dus mayo mengen met yoghurt en tuinkruiden - ik maak wat meer ( 5 el mayo en 10 el yoghurt) en gebruik de overschot als dipsaus voor knabbelgroentjes.
Het is superlekker en belachelijke snel klaar.
Variatie : Werk je graag met glaasjes? Dan kan je de witloof wat fijnsnipperen en afwerken met garnaalsa en smaakmakers
Budgettip: staan de garnalen en rivierkreeftjes duur > voeg dan 1 à 2 gekookte eieren onder de garnaalsla.
Smakelijk en vooral geniet ervan.
Wil jij meer recepten van Iris Daems diëtistenpraktijk - volg dan haar instagrampagina
Wil jij volledige weekmenu's met smakelijke & makkelijke recepten in balans - upgrade je eten en leven